Ulubiony Zawodnik: Filip Hronek, Filip Zadina
Za Red Wings od sezonu: 1999-2000
Wiek: 33 Dołączył: 06 Paź 2006 Posty: 4477 Skąd: Łaziska Górne - 7250 km od LCA
Wysłany: 2013-04-04, 06:56 GAME 37 - Detroit Red Wings : Phoenix Coyotes
Punkty: Pavel Datsyuk 36 Shane Doan 21 Bramki: Pavel Datsyuk 11 Shane Doan 11 Asysty: Pavel Datsyuk 25 Oliver Ekman-Larsson 16 Kary: Jordin Tootoo 74 Kyle Chipchura 48 Plus/Minus: Jakub Kindl 16 Zbynek Michalek 6
Todd Bertuzzi
Zbynek Michalek
Mike Smith
34 - Jimmy Howard 15 - 10 - 4 - .915 - 2.45 - 2
1 - Jason LaBarbera 3 - 5 - 2 - .924 - 2.48 - 0
W - P - R - SV% - GAA - SO prawdopodobni bramkarze na mecz
Ulubiony Zawodnik: Paweł Dacjuk
Za Red Wings od sezonu: 2001
Wiek: 39 Dołączył: 03 Maj 2008 Posty: 1593 Skąd: płn-wsch skrzydło...
Wysłany: 2013-04-05, 15:25
Po lekturze dzisiejszego przedstawienia można śmiało napisać, że wszystko zaczyna się i kończy tam gdzie Holland dał ciała. Obsada 1D - 2D w Detroit wciąż jest wolna, bo przy całej sympatii Kron i Eryk nie są i nie będą obrońcami pierwszej pary. Nie chodzi tutaj już o takie ewidentne babole jak samobóje , podania przez środek na łopatkę kija rywala, zasłanianie własnego G czy wywalanie krążka poza taflę. Mam na myśli takie "małe" rzeczy, które robiły sporą różnicę przy naszym stylu gry czyli uruchamianie długim podaniem szybkiego ataku, wyprowadzanie krążka z własnej tercji (ile robimy zabronionych uwolnień teraz, a ile kiedyś) rozegranie zammka w PP na niebbieskiej.
Mamy 9 obrońcow, ale wszystkich można by spokojnie wrzucić do jednego worka i tak nikt by nie zauważył.
W ataku mamy z kolei niezliczoną ilość depth players. A ja głupi myślalem, że w meczu można wystawić jedynie 20 zawodników .
bukaj22
Ulubiony Zawodnik: Henrik Zetterberg
Za Red Wings od sezonu: 1997-98
Wysłany: 2013-04-05, 22:53
Dlatego już na samym początku sezonu Babs mówił , ze w obronie musimy grać inaczej , prościej. Wydaje mi się , że teraz po prostu cały blok obronny musi być podwójnie skoncentrowany i grać nawet heroicznie w defensywie , by nadrobić braki techniczno - szybkościowe. Właśnie najbardziej mnie martwi , że nie mamy takiego jednego bardzo szybkiego obrońcy. Smith świetnie się porusza , ale np jak widzę White"a rozpędzającego się od linii niebieskiej , to właściwie mam pewność , że każdy napastnik w NHL go dogoni nim dojedzie za bramkę.
Po prostu mając Lidstroma , Rafalskiego czy Stuarta w ostatnich latach można było polegać na dużych umiejętnościach technicznych popartych doświadczeniem a , to znowu się przekładało na spokój w rozgrywaniu krążka.
Nasza obrona jest całkiem nowa i właściwie niezgrana dlatego spora ilość błędów jest z góry wkalkulowana. Poza tym kontuzje tez nie ułatwiają nam życia w tym sezonie i właściwie co mecz grają inni obrońcy.
O meczu z Kojotami ciężko coś napisać , bo poza pierwszą tercją nie graliśmy właściwie nic i kolejne dwa punkty nam uciekły...
Dziś już musimy z AVS zagrać na 110 % { na to przynajmniej liczę} , bo rywale są tuż , tuż meczów do rozegrania coraz mniej i trzeba wejść na najwyższe obroty. Skrzydła muszą pokazać wszystko co najlepsze obecnie posiadają.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum