|
Polskie Forum Detroit Red Wings - Forum strony DetroitRedWings.pl www.forum.detroitredwings.pl |
 |
2012/13 - ROUND 2 - GAME 2 - Detroit Red Wings : Chicago Blackhawks
Zion - 2013-05-16, 07:21 Temat postu: ROUND 2 - GAME 2 - Detroit Red Wings : Chicago Blackhawks
ROUND 2 - GAME 2 - 18.05.2013 - Sobota - 1:00 pm (19:00)
4 DETROIT RED WINGS : CHICAGO BLACKHAWKS 1 Stan rywalizacji: 1:1
Chicago - United Center
4-4-0 5-1-0
Mecze w sezonie zasadniczym:
: - 1:2 - OT
: - 2:1 - SO
: - 7:1
: - 2:3 - SO
Mecze w Play-Off:
: - 1:4
: - -:-
* : - -:-
Punkty: Henrik Zetterberg 8 Patrick Sharp 9
Bramki: Henrik Zetterberg 3 Patrick Sharp 6
Asysty: Henrik Zetterberg 5 Patrick Kane 6
Kary: Justin Abdelkader 19 Johnny Oduya 8
Plus/Minus: Henrik Zetterberg 3 Patrick Sharp 6
Darren Helm
Todd Bertuzzi
Drew Miller
-
35 - Jimmy Howard
4 - 3 - 1 - .913 - 2.77 - 0
50 - Corey Crawford
5 - 0 - 1 - .950 - 1.27 - 1
W - P - R - SV% - GAA - SO
prawdopodobni bramkarze na mecz
-
-
prawdopodobne linie na mecz
TV:
PL: ESPN America
USA: FSDetroit (HD), TSN (HD), NBC (HD)
NET:
NHL GameCenter Live
Radio:
WXYT (1270 AM)
WGN (720 AM)
Red Wings Radio
Internet:
http://live.detroitredwings.pl
Skrót:
Link
Raport:
Link
Zdjęcia:
Link
redwingsfan - 2013-05-16, 13:15
kluczem w sobotę będzie Filipek i Mule
koniecznie trzeba dać odpowiedź na wczorajszą porażkę
bukaj22 - 2013-05-16, 19:34
No cóż nie był , to porywający mecz Skrzydeł i straty krążka w własnej tercji obronnej skutecznie wybijały Skrzydła z rytmu. Nie ma co się pastwić nad Smithem , bo nie o to chodzi , ale wczoraj naprawdę przeżywał trudne chwilę. Mam nadzieję , ze ten mecz go wiele nauczy i w przyszłości będzie dużo lepiej. Na wielkie słowa uznania zasługuje Howard
Bronił fenomenalnie i szkoda , że koledzy z pola nie byli wczoraj w stanie nawiązać walki z Hawks. Podobała mi się gra Kindla zarówno w obronie jak i w PP. Rośnie nam naprawdę fajny obrońca.
W sumie nie ma tragedii jest 1-0 w serii i trzeba zagrać dużo lepiej w game 2 a , ze potrafimy grać lepiej nie mam wątpliwości.
Wczoraj ten mecz po prostu nam nie wyszedł.
Tomasz - 2013-05-18, 12:15
Dziś definitywnie okaże się czy Miller wskoczy do składu. Jeśli tak to zapewne na lewe piórko do do czwartej formacji. Wtedy Eaves mógłby wrócić na prawą stronę.
W każdym razie w kalendarzu ustawiłem już memo na 19.
Niech przynajmniej powalczą na lodzie. Nie chcę po raz kolejny słyszeć zachwytów gadających głów nad .
Noodles - 2013-05-18, 21:25
Piekny mecz w naszym wykonaniu Az przyjemnie sie patrzylo jak gramy bez respektu dla gospodarzy. Od poczatku wygladalismy na bardziej zdeterminowanych by wygrac. Nawet przegrana 1T tercja byla niezla w naszym wykonaniu. Pozniej, w przeciwienstwie do G1 bylo juz tylko lepiej.
Pewny Howard, swietny Zetterberg, ktory pokazuje w tych PO ze zasluguje na "C", dzis zasluzyl jeszcze na brameczke ale moze w poniedzialek...
To co mnie cieszy to fakt, ze uniknelismy baboli w obronie, no poza bledem Smitha przy bramce Kane'a. Ale to tylko pokazuje, ze takie bledy w PO beda surowo karane. Dlatego mam nadzieje, ze w kolejnych meczach ich unikniemy. Wtedy Chicago jest do stukniecia bo dzis pokazalismy, ze przy odpowiednim nastawieniu mentalnym, ciezkiej pracy na calym lodzie i konsekwentnej i solidnej grze w defensywie jestesmy w stanie z nimi wygrywac.
Tomasz - 2013-05-18, 22:37
Ostatni akapit to najlepsze podsumowanie. Sam nie siedziałem na szpilkach od początku spotania. A tak! Czułem że można to wygrać. Teraz poproszę o kolejne trzy trudne do przełknięcia przez tamtejszą prasę tytuły.
bukaj22 - 2013-05-19, 00:10
Bardzo ważna wygrana odniesiona naprawdę w świetnym stylu. Wierzyłem w zwycięstwo , ale że będzie tak okazałe i odniesione po tak dobrej grze tego nie zakładałem. :}
Właściwie ciężko się przyczepić do czegokolwiek , bo wszyscy zagrali bardzo dobry mecz.
Zetta wyłączył z gry Toewsa Dats dał od siebie szczyptę magii a do tego pewny w bramce Howard i znów dobrze grający Kindl w defensywie. Poza tym coraz bardziej podobają mi się strzały z niebiskiej Czecha. Uderza mocno i coraz celniej. Trzeba tez docenić pracę Brunnera no i przebudzenie Franzena. Oby nasz snajper grał tak dalej , to będzie dobrze. Naprawdę miło się patrzyło dziś na grę Skrzydeł i od razu przypomniał mi się mecz z Canucks , gdy Abby szalał. :} Dziś Abdelkader również zostawił masę zdrowia na lodzie a o mały włos nie strzelił bramki.
Naprawdę byliśmy dziś świadkami pięknego zwycięstwa i ta znamienna cisza w United Center... Miałem wrażenie , że odbywa się jakiś trening a nie mecz. Cisza jak makiem zasiał. A na dokładkę bardzo markotny Olczyk , który bardziej był zajęty obstawianiem zakładów na gonitwy , niż meczem Hawks. :p
Brawo Skrzdlaci i oby tak dalej na własnym lodowisku !
|
|