|
Polskie Forum Detroit Red Wings - Forum strony DetroitRedWings.pl www.forum.detroitredwings.pl |
 |
2012/13 - GAME 38 - Detroit Red Wings : Colorado Avalanche
Zion - 2013-04-05, 07:27 Temat postu: GAME 38 - Detroit Red Wings : Colorado Avalanche
GAME 38 - 05.04.2013 - Piątek - 9:00 pm (3:00)
3 DETROIT RED WINGS : COLORADO AVALANCHE 2
Denver - Pepsi Center
18-14-5, 2nd Central 12-20-4, 5th Northwest
: - 3:2 : - 3:4
: - 0:2 : - 1:4
: - 7:1 : - 0:1
: - 2:3 : - 2:3
: - 2:4 : - 1:3
Punkty: Pavel Datsyuk 36 PA Parenteau 36
Bramki: Pavel Datsyuk 11 Matt Duchene 15
Asysty: Pavel Datsyuk 25 PA Parenteau 22
Kary: Jordin Tootoo 78 Cody McLeod 77
Plus/Minus: Jakub Kindl 15 John Mitchell 8
Todd Bertuzzi
Milan Hejduk
Paul Stastny
Ryan Wilson
Steve Downie
50 - Jonas Gustavsson
2 - 2 - 1 - .879 - 2.92 - 0
1 - Semyon Varlamov
10 - 17 - 3 - .904 - 2.99 - 3
W - P - R - SV% - GAA - SO
prawdopodobni bramkarze na mecz
-
-
prawdopodobne linie na mecz
TV:
PL: -
USA: FSDetroit (HD), Altitude Sports and Entertainment (HD)
NET:
NHL GameCenter Live
Radio:
WXYT (1270 AM)
KKFN (950 AM)
Red Wings Radio
Internet:
http://live.detroitredwings.pl
Skrót:
Link
Raport:
Link
Zdjęcia:
Link
piotras1985 - 2013-04-06, 14:11
Ostatnio niestety nie mam możliwości oglądania meczy, ale da się zauważyć wyraźny wzrost bramek w PP, przy nieźle grającym PK.
Martwi tylko obłożenie grami Howarda, jeśli dostaniemy się do PO to może nam to wyjść bokiem.
A jeśli mowa o PO to w sumie jeśli będzie możliwość odpowiedniego "ustawienia się w tabeli" to celowałbym w 7 miejsce i serię z Kaczkami.
rethon - 2013-04-06, 19:58
Coraz bardziej podoba mi sie gra Emmertona chłop gra coraz lepszy hokej i coraz bardziej go widać . Nie paliłbym się tak do kaczek, wygraliśmy z nimi dwa razy w tym sezonie, jednakże to nie oznacza tego że pokonamy ich w PO. Wolalbym Wilds jeśli się dostaną, a później dopiero kaczki
bukaj22 - 2013-04-06, 23:00
Mi również bardzo podoba się gra Emmertona ostatnimi czasy , zwłaszcza w PK.
Chłopak jest ostatnio w gazie i śmiga aż miło. Oczami wyobrazni widzę , jak obaj z Helmem robią genialną robotę w PK.... Eh żeby tylko Helm wrócił niedługo do gry...
Faktycznie nasz PP rozkręcił się na dobre i tak sobie myślę , że wszystko siedzi w głowach zawodników. Jak nie mogli strzelić bramki w przewadze , to powielali błędy , były niecelne podania i ogromne problemy z wjazdem w strefę rywala.
Teraz zaczęły wpadać bramki i zawodnicy sami zaczęli szukać nowych rozwiązań na ich zdobywanie. Nawet second unit potrafi zamknąć rywala w " zamku" i strzelić bramkę , co jeszcze nie tak dawno było nie do pomyślenia.
Bardzo fajnie , ze Babs w meczu z AVS zestawił Euro Twins razem. Naprawdę miło się patrzyło , jak rozgrywali krążek a ta bramka Datsa w OT była tego zwieńczeniem.
Mnie osobiście bardzo cieszy dobra gra Franzena na centrze drugiej formacji razem z Flipem i Nyquistem robili sporo szumu w szeregach obronnych AVS. Muł się naprawdę rozegrał i może nie widać tego tak bardzo po zdobyczach bramkowych , ale zaczął asystować tak , jak przy bramce na 1-0 Datsa w PP.
Jednak nie wygrali byśmy tego meczu , gdyby nie świetna postawa Howarda w trzeciej tercji. To wtedy AVS bardzo mocno nas nacisnęli i w sobie chyba tylko znany sposób Howard wie jakim cudem puścił tylko jedną bramkę.
Ostatecznie Skrzydła wygrały bardzo ważny mecz , ale trzeba walczyć dalej , bo rywale nie śpią. Jutro gramy z Blues o 18:30 i mam nadzieję , że będziemy lepiej przygotowani po tym krótkim road tripie , niż do meczu z Hawks...
|
|